DK/økonomer: 3800 nye jobs i april og oprevidering af første kvartal

Udgivet den 21-06-2017  |  kl. 09:32  |  

Dansk økonomi er inde i et solidt opsving, og det smitter af på arbejdsmarkedet, hvor der i april ifølge tal fra Danmarks Statistik blev skabt 3800 nye jobs, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Det vurderer flere økonomer i kommentarer.

Apriltallet er stort set på niveau med det månedlige gennemsnit for 2017 på 3500, skriver cheføkonom i Jyske Bank Niels Rønholt.

Der er nu 2.689.100 i beskæftigelse, og det tal er ifølge Nykredit ikke set højere siden december 2008.

- Dagens tal understreger dermed, at opsvinget i dansk økonomi lever videre i bedste velgående, skriver Nykredits seniorøkonom Jacob Isaksen.

Tidligere tal er blevet opjusteret, og der er derfor ikke tale om en afkøling på arbejdsmarkedet.

- Mens den månedlige beskæftigelsesudvikling i gennem årets første kvartal pegede på en mindre opbremsning i fremgangen sammenlignet med 2016, var der ingen slinger i valsen i de reviderede kvartalstal, som blev offentliggjort i sidste uge, pointerer seniorøkonomen.

De månedlige tal tydede på en fremgang på 7700, mens de reviderede kvartalstal viste, at beskæftigelsen samlet set er steget med 10.200 i kvartalet.

- De seneste kvartalstal tyder således ikke på nogen form for opbremsning i udviklingen i beskæftigelsen, hvilket er en rigtig god nyhed, men det øger sandsynligheden for flaskehals- og mismatchproblemer, pointerer Jacob Isaksen.

Også Nordeas cheføkonom, Helge Pedersen, påpeger risikoen for flaskehalsproblemer.

Han påpeger, at hver femte virksomhed inden for bygge- og anlægssektoren allerede nu mangler arbejdskraft, og det samme er tilfældet for hver ottende servicevirksomhed og hver sekstende industrivirksomhed.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  Danmark❯ 

Relaterede nyheder