Dollar svækket på øgede spændinger forud for handelsforhandlinger

Udgivet den 08-10-2019  |  kl. 22:38  |  

Den amerikanske dollar kom under pres tirsdag, hvor de amerikanske aktiemarkeder endte dagen klædt i rødt.

Investorerne søgte mod sikker havn og den japanske møntfod, yen.

Det var fornyet uro omkring handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, der fik valutahandlerne til at sælge ud af dollar, skriver Reuters.

Dollar kom under pres, efter at det amerikanske udenrigsministerium oplyste, at der er indført visumbegrænsninger på folk fra den kinesiske regering og kommunistpartiets embedsmænd, som amerikanerne mener er ansvarlige for overgreb mod uighurer og andre muslimske mindretal i Xinjiang-regionen.

Dollar koster tirsdag aften 107,09 yen mod 107,35 yen per dollar tirsdag morgen og 106,95 yen mandag eftermiddag.

Tirsdagens handling følger mandagens, hvor det amerikanske handelsministerium satte 28 kinesiske virksomheder, som ifølge USA har været involveret i overgrebene på den sorte liste.

- USA hverken kan eller vil tolerere den brutale undertrykkelse af etniske minoriteter i Kina, sagde den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Derudover forlød det fra den amerikanske præsident, Donald Trump, at en hurtig handelsaftale var usandsynlig.

Kina og USA mødes på topniveau til handelsforhandlinger torsdag og fredag i Washington i den 15 måneder lande handelskrig.

- Det er ikke en god optakt til nogen form for forhandlinger, vurderer Minh Trang, seniorvalutahandler i Silicon Valley Bank, til Reuters.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder