Donald Trump advarer Harley-Davidson mod at flytte produktion - citat

Udgivet den 27-06-2018  |  kl. 09:22  |  

Den amerikanske præsident, Donald Trump, advarede tirsdag motorcykelfabrikanten Harley-Davidson mod at flytte dele af produktionen ud af landet i et tweet.

Det skriver The Wall Street Journal.

Advarslen kommer, en dag efter at fabrikanten havde offentliggjort, at de ville producere flere motorcykler uden for USA's grænser for at undgå EU's toldafgifter.

- En Harley-Davidson burde aldrig blive bygget i et andet land - aldrig! Deres ansatte og kunder er allerede meget sure på dem. Hvis de flytter, så se bare, det bliver begyndelsen til enden - de overgav sig, de smed håndklædet i ringen! Auraen vil forsvinde, og de vil blive beskattet som aldrig før!, skriver Donald Trump i et tweet.

Ifølge Michael Pflughoef, der er talsmand for Harley-Davidson, kan Harley-Davidson reducere toldafgifterne ved at flytte noget af deres produktion væk fra USA. Talsmanden bekræftede over for The Wall Street Journal, at de motorcykler der skal sælges i USA, fortsat vil blive produceret i landet.

Motorcykelfabrikanten planlægger i første omgang at affinde sig med omkring halvdelen af de 31 pct. af den told, som EU har pålagt USA. Harley-Davidson planlægger at flytte sin produktion i løbet af de næste 18 måneder.

Harley-Davidson samler allerede motorcykler i Brasilien og Indien og planlægger at åbne en fabrik i Thailand senere i år. International forretning er blevet vigtigere for fabrikanten, da salgene er faldet i USA.

Præsident Trump anklager virksomheden for at bruge EU-afgifterne som en undskyldning for at flytte produktionen udenlands. Ifølge præsidenten havde virksomheden allerede tidligere i år nævnt, at de ville flytte deres produktion fra Kansas til Thailand.

/ritzau/FINANS

Lærke Lehmann Raschat

Tags:  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder