Dong/dir: Nærmer sig kæmpe milepæl for offshore i USA

Udgivet den 26-05-2016  |  kl. 07:08  |  
Arkiv: Vestas

Ny energilovgivning i Massachusetts, som kan komme på plads inden udgangen af juli og indeholder etablering af 1200 megawatt havmøllevindenergi, kan for alvor blive en døråbner for Dong Energys drømme om at skabe en offshoreindustri i USA.

- Det er klart, at hvis du har en lovgivning, der siger, at en del af dit energimiks skal være offshorevind, så har du noget, du kan regne med, og hvis der er noget visibilitet om pipelinen, så tør vi også investere mere, siger Thomas Brostrøm, som er chef for Dongs nordamerikanske satsning.

Dong Energy etablerede kontor i Boston sidste år, og hidtil har selskabet sikret sig rettighederne til udvikling af offshorevindmølleparker i to havområder, hvor det ene ligger ud for kysten ved Massachusetts.

Udkastet til den nye energilovgivning i staten betegner Thomas Brostrøm som den hidtil største milepæl i bestræbelserne på realisering af en amerikansk offshoreindustri. Udkastet er støttet af Senatet og repræsentanternes hus i staten, hvis guvernør samtidig også har udtrykt sig i positive vendinger om forslagene.

- Så alt taler for, at du får en lovgivning på plads, som offshorevind er en del af. Det er super positivt. Det er hele tiden det, vi har ventet på, for det er det, der kan skabe en vej til markedet. Det er et første skridt, men det er vældig positivt, siger Thomas Brostrøm.

Hvis udkastet ikke bliver vedtaget, vil det ifølge Brostrøm være et tilbageslag, som gør, at selskabet må ud og kigge på andre muligheder, der kan sikre, at man kan få kontrakter på at kunne afsætte sin strøm.

- Så det er ikke sådan, at vi pakker kufferten og tager hjem, hvis ikke der kommer en lovgivning, men det er rigtig vigtigt for os, at der en regulatorisk sikkerhed for det, vi laver, uddyber Thomas Brostrøm.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:06

 
0,00%
 
22:29:01

 
-0,55%
 
16:50:06

 
0,00%
 
22:29:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder