DSV-analytiker: Milliardfusion er gået imponerende hurtigt

Udgivet den 10-02-2017  |  kl. 10:42  |  
DSV

DSV har vist sin styrke, når det på et år har kunnet integrere opkøbet af amerikanske UTI Worldwide og lige om hjørnet forventer at kunne sende flere penge tilbage til aktionærerne.

Det tegner positivt for det kommende år, hvor selskabet nu kan fokusere på at vokse forretningen organisk, vurderer Frans Høyer, der er aktieanalytiker i Jyske Bank.

- Fusionen kører lidt foran planen, og selskabet er nu klar til at fokusere på at vinde markedsandele og kan snart starte aktietilbagekøbsprogram.

- Det er imponerende at se, at man kan øge virksomhedens størrelse med 50 pct. og så allerede et år efter kan begynde at se fremad, siger Frans Høyer efter DSV's regnskab for fjerde kvartal 2016.

OPJUSTERINGER I SPIL

DSV købte sidste år amerikanske UTI Worldwide i en handel til 9,5 mia. kr., og forventningen er at kunne hente årlige synergier på 1,5 mia. kr.

40 pct. er realiseret sidste år, yderligere 40 pct. bliver hentet i år, og de sidste 20 pct. kommer i 2018. Frans Høyer vurderer, at beløbet sagtens kan blive hævet senere i 2017.

- DSV er lidt foran planen, og det ville være mærkeligt, hvis DSV havde spændt buen alt for hårdt, så man kan sagtens forestille sig, at de lægger mere i kakkelovnen senere på året, siger Frans Høyer.

Han nævner desuden, at DSV har ejendomme for omkring 800 mio. kr., der ikke anvendes i driften, som selskabet kan vælge at sælge fra.

Jyske Bank har en købsanbefaling for DSV-aktien, og det er blandt andet forventninger om pæn organisk vækst, der skal drive aktiekursen yderligere i vejret.

- Nu har DSV gennemført integrationen, og nu kan selskabet skifte fokus fra det interne til det mere kommercielle, hvor det handler om at vinde ny forretning og nye kunder.

- De kan for eksempel sælge UTI's vejprodukt i USA til DSV's kunder i Europa - og omvendt - så der er nogle synergier, som man kan begynde at adressere, siger Frans Høyer.

DSV venter for 2017 et driftsoverskud før særlige poster på 4200-4500 mio. kr., hvilket vil være en fremgang fra 3475 mio. kr. i 2016.

Også her kan en opjustering komme i spil, spår Frans Høyer.

- Det er tidligt på året, men jeg tror godt, at forventningerne kan blive overgået - og endda ret betydeligt.

- DSV har det jo med at præstere bedre, end de lægger op til fra starten af året, siger han.

DSV kom ud af de sidste tre måneder helt på linje med forventningerne hos aktieanalytikerne.

Driftsoverskuddet før særlige poster steg til 929 mio. kr. fra 749 mio. kr. i samme periode af 2015, hvor UTI-opkøbet ikke var en del af forretningen.

På aktiemarkedet har reaktionen efter fredagens regnskab været afdæmpet. Aktien ligger i kurs 337,40 efter et fald på 0,5 pct.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
13:03:01

 
0,00%
 
13:03:01

 
-0,31%
 
13:03:01

 
0,00%
 
13:03:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder