DSV-direktør ser stigende priser på vejtransport resten af 2018

Udgivet den 03-07-2018  |  kl. 13:24  |  

Stor mangel på lastbilchauffører i Europa og højere vejafgifter har skudt priserne for at flytte varer rundt på kontinentet i vejret i 2018, og den tendens ser ud til at fortsætte resten af året.

Sådan lyder det fra flere af branchens store aktører - herunder den danske transport- og logistikkoncern DSV, skriver Journal of Commerce.

- Rater er stadig stigende. Jeg kan ikke forudsige fremtiden, men jeg forventer, at det vil fortsætte resten af året, siger Søren Schmidt, der er direktør for DSV's division for vejtransport, Road, til Journal of Commerce.

Efter ti år med relativt stabile priser steg raterne 14 pct. i fjerde kvartal 2017, og den tendens er fortsat i 2018.

Også direktørerne fra transportselskaberne Rhenus og Jan de Rijk Logistics venter stigende rater resten af året.

DSV's forretningsmodel er som udgangspunkt kun at leje sig ind hos eksterne vognmænd, men selskabet ejer dog også lastbiler.

- For femten år siden havde vi danske, tyske og hollandske chauffører. Så skiftede det til østeuropæiske chauffører på grund af stigende lønomkostninger. Nu hører vi fra vognmændene, at de prøver at skaffe chauffører helt fra Filippinerne, siger Søren Schmidt fra DSV til Journal of Commerce.

Derudover har stigende vejafgifter også været med til at skubbe priserne i vejret.

I denne uge har Tyskland udvidet afgifterne for at køre på tyske veje, så det omfatter alle statsejede hoved- og motorveje, men det er afgifter, som DSV som udgangspunkt sender direkte videre til kunderne.

Også de højere lønudgifter forsøger DSV at sende videre til kunderne, men graden af succes svinger fra kvartal til kvartal.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder