DSV: Enige med Panalpina om køb til 30,5 mia. kr

Udgivet den 01-04-2019  |  kl. 07:34  |  

DSV er blevet enige med den schweiziske konkurrent Panalpina om et køb af selskabet for samlet 30,5 mia. kr. inklusiv gæld.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til børsen mandag morgen.

Aktionærer med mere end 69,9 pct. af aktierne i Panalpina, har udtrykt støtte til et tilbud, der lyder på samlet 195,80 schweizerfranc. Fredag lukkede Panalpina-aktien i 165,80 schweizerfranc. Betlaingen falder i DSV-aktier. Aktionærerne i Panalpina tilbydes 2,375 aktier i DSV, hvilket svarer til de 195,80 schweizerfranc.

Den samlede, omregnede pris for selskabet lyder på 30,5 mia. kr. inklusive gæld.

Panalpinas største aktionær, Ernst Göhner-gruppen, der tidligere har afvist et tilbud fra DSV, har takket ja til tilbuddet, ligesom det er tilfældet for de store investorerer Cevian og Artisan. Ernst Göhner-gruppen bliver største enkeltaktionær i DSV med ca. 11 pcxt. af kapitalen.

Panalpina anbefaler sine aktionærer at acceptere tilbuddet, der vil gøre selskabet til en af verdens største transport- og logistikvirksomheder med flere end 60.000 medarbejdere.

- Det er bestyrelsens opfattelse, at det justerede tilbud fra DSV er yderst attraktivt. Det anerkender kvaliteten af Panalpinas medarbejdere, virksomhedens stærke position som en af verdens førende udbydere af transport- og logistikydelser samt virksomhedens særlige kompetencer og viden inden for luft- og søfragt, siger Panalpinas bestyrelsesformand, Peter Ulber, i meddelelsen.

DSV's bestyrelsesformand, Kurt Larsen, peger på, at sammenlægningen udbygger selskabets position.

- Sammen kan vi udvide vores globale netværk og styrke udbuddet af ydelser over for vores kunder, hvilket vil udbygge vores konkurrencemæssige fordele i industrien. Det er et stærkt match på alle parametre.

- Panalpina er en fantastisk virksomhed, og vi er begejstrede for muligheden for at slå os sammen og byde Panalpinas dygtige medarbejdere velkommen, siger han i meddelelsen.

Efter gennemførelsen af sammenlægningen vil DSV på en ekstraordinær generalforsamling stille forslag om, at selskabet ændrer navn til "DSV Panalpina A/S".

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder