DSV-konkurrent skuffer med lavere udbytte trods fremgang i 2019

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 07:51  |  

Schweiziske Kuehne + Nagel har torsdag morgen måttet skuffe investorerne, på trods af at transport- og logistikkoncernen kunne fremvise en fremgang i både omsætningen og driftsindtjeningen sidste år.

Regnskabet for 2019 viste en omsætning på 21,09 mia. schweizerfranc, hvilket ifølge Bloomberg News var lavere end det laveste analytikerestimat. I 2018 realiserede selskabet, der konkurrerer med danske DSV Panalpina, en omsætning på 20,77 mia. schweizerfranc.

Til gengæld var årets driftsindtjening (EBITDA) på 1,83 mia. schweizerfranc en spids over analytikernes forventning på 1,77 mia. schweizerfranc. Det var samtidig en fremgang fra 1,21 mia. schweizerfranc i 2018.

- For sjette gang i træk har Kuehne + Nagel forbedret resultaterne betragteligt. Med den nuværende tilstand af den globale økonomi er det alt andet end givet, siger Dr. Joerg Wolle, der er bestyrelsesformand hos selskabet, i en pressemeddelelse.

Derudover foreslår selskabet et udbytte for året på 4 schweizerfranc, hvilket er en del under forventningen blandt analytikerne om et udbytte på 6,13 schweizerfranc per aktie.

Det er samtidig et fald fra udbyttet på 6 schweizerfranc per aktie for 2018, og det lavere udbytte kan investorerne tage ilde op torsdag.

- Vi tror, at markedet vil blive skuffet af udbyttenedskæringen på trods af forbedringen i de frie pengestrømme, vurderer finanshuset Citigroup i en analyse torsdag morgen.

De frie pengestrømme voksede til 1,14 mia. schweizerfranc i 2019 fra 474 mio. schweizerfranc året forinden, viser tallene, der ikke er justeret efter de nye regnskabsregler IFRS 16.

FREMGANG OVER HELE LINJEN - UNDTAGEN I LUFTFRAGT

I forretningsområdet for fragt til søs voksede omsætningen sidste år med 4,6 pct. til 7,46 mia. schweizerfranc, ligesom overskuddet af den primære drift (EBIT) steg med 9,1 pct. til 456 mio. schweizerfranc.

Der var omvendt både faldende omsætning og indtjening i forretningsområdet for luftfragt hos transport- og logistikselskabet, der i den division måtte se omsætningen dykke med 4,5 pct. til 4,65 mia. schweizerfranc. For EBIT-overskuddet var der samtidig tale om et fald på 7,3 pct. fra 2018 til 329 mio. schweizerfranc sidste år.

Ifølge Kuehne + Nagel var det et markant fald i efterspørgslen på luftfragt i særligt de vigtige industrier i Europa generelt, der ramte omsætningen sidste år, ligesom efterspørgslen efter luftfragt af letfordærvelige varer også tog et dyk.

I forretningsområdet for fragten til lands var der tale om en lille fremgang i både omsætningen og driftsoverskuddet sidste år. Omsætningen voksede 1,7 pct. til 3,59 mia. schweizerfranc i 2019, hvor EBIT-overskuddet steg 2,6 pct. til 78 mio. schweizerfranc.

- Forretningsområdet udvidede det europæiske netværk med opkøbet af Joebstl i Østrig og Rotra, der er en ledende udbyder af vejtransport i Belgien og Holland.

- Forretningen med store kunder fortsatte med at drive væksten i Nordamerika, mens den intermodale forretning blev svækket på grund af faldende oliepriser. Divisionen udvidede tilstedeværelsen i Sydøstasien med lanceringen af en ny bookingplatform, fremgår det af regnskabet fra Kuehne + Nagel.

I det sidste forretningsområde for kontraktlogistik blev omsætningen løftet med 2,8 pct. til 5,40 mia. schweizerfranc sidste år, hvor EBIT-indtjeningen omvendt tog et stort hop på 43,5 pct. til 198 mio. schweizerfranc.

Den store fremgang i driftsoverskuddet skyldes især, at selskabet har sat gang i en restrukturering af forretningsområdet.

Kuehne + Nagel er en konkurrent til danske DSV Panalpina, der onsdag steg 1 pct. på børsen i København til 709,80 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder