DSV/CEO: En drøm der går i opfyldelse

Udgivet den 01-04-2019  |  kl. 08:45  |  

Der er glæde at spore hos DSV's administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, efter at den danske transportgigant er blevet enig med Panalpinas bestyrelse om at køb af den schweiziske konkurrent for 30,5 mia. kr.

- Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, om kombinationen af to fantastiske selskaber. Vi har kendt til styrkerne af en sammenlægning i mange år, så at vi nu får muligheden for at lave et verdensledende selskab inden for transport og logistisk, gør mig glad, siger Jens Bjørn Andersen til Ritzau Finans.

- Det bliver et markant større, mere konkurrencedygtigt DSV, man kommer til at se. Vi forstærker vores position ved at blive nummer to i verden på global luftfragt og nummer fire i verden på global søfragt, lyder det fra topchefen.

Det nåede i januar offentlighedens kendskab, at DSV havde budt 170 schweizerfranc i en kombination af aktier og kontanter per aktie i Panalpina. Det afviste Panalpinas største aktionær, Ernst Göhner-gruppen.

Buddet, som parterne nu er blevet enige om, lyder på 2,375 aktier i DSV per Panalpina-aktie, hvilket storaktionæren støtter. Det svarer til en stykpris på 195,8 schweizerfranc eller en præmie på 43 pct. i forhold til før DSV begyndte at interessere sig for Panalpina.

- Vi er glad for, at det lykkedes at komme til enighed - det tror vi, er i alles interesse. Det var ved at være ved det tidspunkt, hvor der skulle findes en løsning. Vi kendte godt til Panalpinas ejerstruktur inden, men vi har haft et godt forløb, som der ikke var noget overraskende i, lyder det fra Jens Bjørn Andersen.

INTEGRATIONSPROCES VIL TAGE 2-3 ÅR

Jens Bjørn Andersen forventer, at integrationen af Panalpina vil tage den samme tid, som det har været tilfældet ved tidligere opkøb - 2-3 år.

- Det er lidt tidligt at være meget detaljeret omkring det idé, men når man ser på tidligere integrationer, så har det taget mellem to og tre år, og det forventer vi også her. Alle har en interesse i, at integrationen går så hurtigt som muligt, men arbejdet kan først starte, når vi har fået myndighedsgodkendelse, og handlen er endelig,

Det er ikke første gang, at DSV har købt en konkurrent. Tilbage i 2016 var det den amerikanske transportvirksomhed UTI Worldwide, som for en pris på 9 mia. kr. blev indlemmet i folden.

Ritzau: Er I så færdig med opkøb nu?

- Jeg kan love alle, vi fokuserer 100 pct. på at få integreret Panalpina, når handlen forhåbentlig er gennemført. Men som sådan er der ikke noget forandret i vores overordnede strategi - vi tror stadig på, det giver mening at konsolidere i vores industri, der er meget fragmenteret i forhold til andre, siger Jens Bjørn Andersen.

DSV har fået opbakning til tilbuddet fra aktionærer, der ejer 69,9 pct. af Panalpinas udstedte aktier. Der kræves accept for minimum 80 pct., før at tilbuddet bliver gennemført. Accepterer alle aktionærer, vil DSV udstede i alt cirka 56 mio. nye aktier.

Gennemføres købet, vil den danske transportgigant på en ekstraordinær generalforsamling stille forslag om at ændre navn til "DSV Panalpina A/S".

- Det er en god erkendtlighed til Panalpinas medarbejdere. Vi respekterer den styrke, navnet har i markedet, og tror på, at det vil være den bedste måde at brande virksomheden på, forklarer topchefen.

Ombytningstilbuddet forventes gennemført i fjerde kvartal af 2019.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder