DSV/Sydbank: Færre hår i suppen ved Panalpina end seneste store opkøb

Udgivet den 19-08-2019  |  kl. 09:39  |  

Det kommer til at blive nemmere for DSV at integrere Panalpina, end det var tilfældet ved selskabets seneste store opkøb, amerikanske UTI Worldwide.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, der er analytiker hos Sydbank, efter at selskabet mandag har gennemført købet af den schweiziske konkurrent.

- DSV er verdensmester i overtagelser og opkøb, men det er ikke uden udfordringer. Lige med Panalpina er der dog færre hår i suppen end ved UTI.

- Panalpina er et væsentlig bedre drevet selskab, end UTI var, og så er det en mere simpel forretning, da det kun er Air & Sea (luft- og søfragt, red.), man skal til at integrere, lyder det fra analytikeren.

DSV betalte i 2016 9,5 mia. kr. for UTI Worldwide, som ifølge Mikkel Emil Jensen driftsmæssigt var mere udfordret, end det er tilfældet for Panalpina.

- Der er mindre sandsynlighed for, at Panalpina vil blive en klods om benet på et veldrevet DSV, end UTI var. Dermed ikke sagt, at købet er uden risiko - det er der altid - men Panalpina vil være nemmere end UTI, vurderer analytikeren.

DSV forventer fra 2022 at opnå synergier på 2200 mio. kr. om året som følge af købet, hvilket er en smule under, hvad Mikkel Emil Jensen havde regnet med.

Hans forventning lød på årlige besparelser på 2500 mio. kr., men han mener dog alligevel, at udmeldingen er godkendt:

- Det er et godkendt niveau, som afspejler, at DSV på sigt vil levere en overskudsgrad, der matcher det nuværende niveau. Der er overvejende sandsynlighed for, at de kan hæve det niveau, da Panalpina primært er eksponeret mod Air & Sea, hvor DSV er en af de indtjeningsførende.

- Over tid - når DSV får fingrene ned i dejen - kan det smitte lidt af på aktiviteterne i form af lidt stærkere synergier, end det de melder ud nu, lyder det.

DSV betaler, hvad der svarer til 37 mia. kr. for Panalpina. Der betales med DSV-aktier, hvor Panalpina-aktionærerne får 2,375 aktier i DSV per aktie i selskabet.

Da ombytningstilbuddet blev annonceret i april, havde det en værdi af cirka 30,5 mia. kr., men siden er aktiekursen i DSV steget.

Mandag formiddag stiger DSV-aktien 1,2 pct. til 641,80 kr. I 2019 er aktiens værdi steget med tæt på 50 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder