DSV/Sydbank: Panalpina passer godt til DSV

Udgivet den 16-01-2019  |  kl. 07:47  |  

DSV er kommet med et bud på den schweiziske logistikkoncern Panalpina på omkring 26 mia. kr.

Og umiddelbart ligger det schweiziske selskab godt til den danske koncern. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank.

- Panalpina har tidligere været på tale, da DSV sidste år måtte droppe forsøget på at købe branchekollegaen Ceva Logistics. At buddet kommer allerede nu, kan måske overraske lidt - men der er muligheder for DSV i et opkøb, siger analytikeren.

- DSV er meget interesseret i Air & Sea-divisionen - og hos Panalpina har indtjeningen ligget til den lave side. Men vi har tidligere set, at DSV er i stand til at løfte sådan en opgave, siger Mikkel Emil Jensen.

Det er Panalpina, der tidligt onsdag morgen offentliggjorde nyheden om det danske bud. DSV er på vej med en selskabsmeddelelse, oplyser DSV til Ritzau Finans. Men strategien har været klar fra DSV's side: Der skal opkøb til.

- Det er noget, som investorerne har ventet på. Og jeg tror, at vi vil se et lettelses suk, når aktiemarkedet åbner her til morgen. En aktie i DSV vil stige på den her nyhed, vurderer Mikkel Emil Jensen.

VIL KUN KØBE DE STORE

DSV købte tilbage i 2016 amerikanske UTI Worldwide. Før overtagelsen var UTI Worldwide i meget ringe forfatning, men efterfølgende har DSV fået løftet resultaterne, i takt med at selskabet er smeltet mere og mere sammen med den danske koncern. Og netop evnen til at vende udviklingen i et skidt kørende selskab er en af de væsentlige årsager til, at analytikerne gerne ser DSV foretage flere opkøb.

- Det er en del af DSV's dna at overtage selskaber og få indtjeningen op. Og selskabet gider kun storopkøb, hvilket et køb af Panalpina må siges at være, da selskabet er et af de 20 største i verden i den branche, siger Mikkel Emil Jensen.

I 2017 var Panalpinas omsætning på 43,3 mia. kr., mens DSV kunne mønstre et tal på 74,9 mia. kr.

En aktie i Panalpina lukkede tirsdag i 137 schweizerfranc, og buddet fra DSV giver en præmie på over 24 pct.

- Problemet for DSV kan være, at der har været rygter om bud på Panalpina, og det har været med til at presse prisen op, siger Sydbanks analytiker.

Det er tale om et ikke bindende bud. Ifølge meddelelsen fra Panalpina bliver buddet nu vurderet af bestyrelsen i samarbejde med professionelle rådgivere.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,74%
 
11:22:01

 
7,65%
 
11:22:01

 
4,22%
 
11:22:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder