Easyjet-aktie går til vejrs - venter stigning i flytrafikken

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 11:13  |  

Lavprisselskabet Easyjet er blandt tirsdagens højdespringere på de europæiske markeder, efter at flyselskabet er kommet med en optimistisk prognose for flytrafikkens tilbagevenden i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

De positive takter skyldes, at Easyjet meddeler, at selskabet fløj med en belægning på 84 pct. i juli, og at sensommerens rejsereservationer nu er foran prognoserne.

Derfor regner Easyjet nu med at kunne flyve med 40 pct. kapacitet til og med september, i stedet for de 30 pct. som tidligere var meldt ud.

- Jeg er virkelig opmuntret af, at vi har oplevet højere end ventet efterspørgsel. Vi har nu gennemført mere end en måneds genstartsdrift og ser gode takter over hele netværket, udtaler den administrerende direktør, Johan Lundgren, i meddelelsen.

Aktien stiger 11,8 pct. tirsdag formiddag til 567,02 pence på børsen i London.

HÅRDT RAMT REGNSKAB

Omvendt nedslående er Easyjets omsætning i tredje kvartal af regnskabsåret 2019/20.

Ifølge regnskabet, der også kom tirsdag morgen, missede Easyjets omsætning selv det laveste estimat og landede på 7 mio. pund. Her var ifølge estimater indsamlet af Bloomberg ventet mellem 48 og 174 mio. pund.

Også passagerantallet var en hel del lavere end ventet. Der var samlet set 117.000 passagerer i kvartalet mod ventede 1,94 mio. passagerer.

Dog, som det også fremhæves i pressemeddelelsen, overraskede belægningsgraden i kvartalet positivt. Den lå på 88,9 pct. i kvartalet mod ventede 54,4 pct.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder