Ebay trumfer analytikerne - aktien løftet med knap 5 pct.

Udgivet den 24-04-2019  |  kl. 06:34  |  

Den amerikanske e-handelsplatform Ebay kom gennem sit første kvartal med en bedre end ventet bundlinje, og forventningerne til andet kvartal er samtidig over konsensus.

Det viste regnskabet for perioden efter amerikansk børslukketid tirsdag, og resultaterne sendte Ebay-aktien op med 4,9 pct. i eftermarkedet.

Ebay fik i sit første kvartal et justeret overskud per aktie på 67 cent, mens omsætningen landede på 2,64 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 63 cent og en omsætning på 2,58 mia. dollar.

Forventningerne til det igangværende andet kvartal lyder på en indtjening per aktie på 61 til 63 cent mod de ventede 59 cent, mens omsætningen ses lande i intervallet 2,64 til 2,69 mia. dollar mod de ventede 2,65 mia. dollar.

For hele året ligger forventningerne til bundlinjen på niveau med konsensus, mens omsætningen i intervallet 10,83 til 10,93 mia. dollar er en anelse over estimaterne ifølge Bloomberg News.

RESULTATER LØFTET AF NYE TILTAG

Fremgangen i kvartalet kom, på trods af at brugerne handlede mindre end for et år siden, og ifølge Bloomberg News peger det derfor på, at Ebays tiltag med øget fokus på annoncer og nye betalingsløsninger har kunnet løfte omsætningen.

Ebay har haft meget svært ved at følge konkurrenten Amazons astronomiske udvikling. Samtidig har aktien været opfattet som kedelig, efter at Paypal blev splittet ud og børsnoteret selvstædigt.

Derfor har aktivistinvestorer med Elliott Management og Starboard Value i spidsen også købt op i selskabet og lagt pres på ledelsen for at effektivisere og sælge fra, og Ebay har da også lyttet og blandt andet udpeget en ny direktør fra Elliott.

- Aktionærernes engagement inspirerer dem til at drive selskabet mere effektivt. Initiativer såsom annoncering og betalingsløsninger har også en effekt. Vi kan ikke give de aktivistiske aktionærer æren for det hele, siger Tom Forte, analytiker hos DA Davidson, til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder