ECB-chef: Euroområdets BNP kan svinde ind med op til 15 pct.

Udgivet den 23-04-2020  |  kl. 16:48  |  

Eurozonens BNP kan blive op til 15 pct. mindre som et resultat af coronapandemien.

Det vurderer Christine Lagarde, der er chef for Den Europæiske Centralbank, ECB, på det møde, der torsdag holdes blandt EU's topledere, skriver Bloomberg News.

Hun siger endvidere, at lederne kan risikere at gøre for lidt og for sent, siger kilder til Bloomberg News.

En af kilderne siger, at et fald på 15 pct. er det ekstreme scenarie, som Lagarde fremførte, og at hun venter et fald på omkring 9 pct. i år.

Med mere end 100.000 dødsfald i forbindelse med coronavirus, er Europa hårdt ramt af den verdensomspændende pandemi, hvilket slider i de tråde, der normalt binder landene sammen. Nedlukninger af samfund har ramt produktionen, rejseaktiviteten og handlen mellem landene.

EU-Kommissionen vil sende 2000 mia. euro ud som hjælpepakker til de nødlidende økonomier, hvilket tynger EU's budget kraftigt, skriver Bloomberg News på baggrund af et endnu ikke offentliggjort forslag til nødhjælp. Planen betyder, at EU skal ud og låne 320 mia. euro, der skal kanaliseres ud til de medlemslande, der er hårdest ramt.

Frankrig, Spanien og Italien mener, at EU samlet skal stifte fælles gæld. Men det er blandt andet Tyskland og Holland imod.

Og også statsminister Mette Frederiksen (S) mener, at Danmark godt kan være solidarisk med lande som Italien og Spanien og samtidige undlade at stifte fælles gæld.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder