ECB/Draghi: Yderligere lempelser kan blive nødvendige

Udgivet den 18-06-2019  |  kl. 10:31  |  

Den Europæiske Centralbank kan få behov for at lempe sin pengepolitik yderligere, hvis ikke de økonomiske udsigter bedres. Det er budskabet fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, tirsdag.

Draghi siger ifølge Bloomberg News, at rentenedsættelser og yderligere kvantitative lempelser, hvilket som regel dækker over centralbankens opkøb af værdipapirer, er en del af den værktøjskasse, der kan tage i brug. Således har ECB plads til yderligere opkøb af aktiver, siger Draghi.

I forhold til vækstudsigterne, så peger risikobilledet stadig mest mod, at væksten skuffer, og den seneste tid har eksporten og især fremstillingsindustrien været tynget.

- I fraværet af en bedring, og en tilbagevenden af inflationen til et bæredygtigt niveau i overensstemmelse med vores målsætning, vil yderligere stimuli være påkrævet, siger Draghi ifølge Bloomberg News.

På valutamarkedet er euro efterfølgende blevet svækket til 1,1190 dollar fra et niveau på omkring 1,1240 dollar inden talen.

Den tiårige danske rente er faldet lige over 3 basispoint til minus 0,25 pct. Det vil være bundrekord, hvis niveauet holder resten af tirsdagen.

Draghis meldinger er faldet på ECB's årlige topmøde om pengepolitik i den portugisiske by Sintra.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder