ECB/Nordea: Lagarde signalerer uændret pengepolitik her og nu

Udgivet den 22-11-2019  |  kl. 11:25  |  

Fredagens tale fra Den Europæiske Centralbanks direktør, Christine Lagarde, giver ikke indtryk af, at der er nye pengepolitiske lempelser undervejs, vurderer Nordea. Banken hæfter sig særligt ved to kommentarer fra Lagarde, der viser, at hun ser tiden an.

For det første sagde Lagarde, at den nuværende lempelige pengepolitik vil fortsætte, og tilføjede, at banken overvåger mulige negative bivirkninger ved den nuværende pengepolitik.

For det andet fastslog den nyslåede ECB-chef, at banken inden længe vil indlede en strategisk gennemgang af pengepolitikken.

- Lagarde kom ikke med nye pengepolitiske signaler, men efterlod indtrykket af en "afdæmpet" (dovish) ECB, som i stigende grad er opmærksom på bivirkninger af sin politik.

- Samtidig forbereder Lagarde ikke markedet på yderligere lempelser, hvilket underbygger vores synspunkt om, at næste lempelsespakke tidligst kommer til maj. Og den lempelsespakke kommer kun, hvis nøgletallene er dårlige og kerneinflationen forbliver for lav, konkluderer Nordea i et notat.

ECB sænkede senest sin indskudsrente i september med 10 basispoint til rekordlave minus 0,50 pct.

Formålet med de negative indlånsrenter er at få regionens banker til at øge udlånet, men de skaber også problemer for sektoren, da indtjeningen kommer under pres.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder