ECB/Sydbank: Markederne er i centralbankernes vold

Udgivet den 28-06-2017  |  kl. 15:18  |  

De seneste dages bevægelser på finansmarkederne viser med al tydelighed, at centralbankerne med blot få ord har magten til at rykke ved retningen, vurderer Sydbanks cheføkonom, Jacob Graven.

Tirsdag satte chefen for Den Europæiske Centralbank, ECB, Mario Draghi, godt gang i obligationsrenterne og euroen, da han antydede, at ECB snart vil begynde at stramme pengepolitikken i eurozonen.

Men onsdag blev en del af bevægelsen på få sekunder visket ud, da ECB-kilder ifølge Bloomberg News lod forstå, at Draghi var blevet overfortolket.

- De pludselige bevægelser på de finansielle markeder understreger, at finansmarkederne er i centralbankernes vold. Meldinger om ændringer i de store centralbankers politik har potentiale til at give store dønninger på de finansielle markeder, siger Jacob Graven i en kommentar.

- Det afspejler, at centralbankerne står midt i historiens største pengepolitiske eksperiment, hvor de seneste års ekstremt lempelige politik skal til at rulles tilbage. Det vil betyde rigtig meget på de finansielle markeder, hvordan og hvor hurtigt den ekstremt lempelige pengepolitik rulles tilbage, fortsætter han.

Sydbank ser ikke noget afgørende nyt i signalerne fra ECB og venter dermed fortsat, at ECB i efteråret vil annoncere, at centralbankens milliardstore opkøb af obligationer bliver nedtrappet fra 1. januar. Først herefter vil ECB hæve renten, som i øjeblikket er på minus 0,40 pct.

- Det sker næppe før andet halvår 2018. Men selv mindre justeringer i den tidsplan har potentiale til at give store dønninger på de finansielle markeder, vurderer Jacob Graven.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl

Tags:  macro❯  Europa❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
22/06/18

 
0,00%
 
22/06/18

 
0,00%
 
22/06/18

 
0,00%
 
22/06/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder