Efter 110 år - GE ryger ud af Dow Jones

Udgivet den 19-06-2018  |  kl. 23:51  |  

General Electric (GE) vil ikke være at finde blandt de 30 aktier, som vil udgøre Dow Jones Industrial Average (DJIA) fra og med den 26. juni.

I stedet skal Walgreens Boots Alliance indtage pladsen i det hæderkronede indeks.

Det fremgår af en meddelelse fra S&P Dow Jones Indices.

OPRINDELIGT MEDLEM

General Electric har været en del af Dow Jones Industrial Average i de seneste mere end 110 år.

Dow Jones Industrial Average blev oprindeligt lanceret i 1896, hvor General Electric var et af medlemmerne. General Elctric røg ind og ud to gange, inden koncernen senest blev optaget i indekset i november 1907.

- General Electric var et originalt medlem af DJIA i 1896 og et kontinuerligt medlem siden 1907. Siden da har den amerikanske økonomi ændret sig. Forbruger-, finans-, sundhed- og teknologiselskaber er i dag mere prominente, og den relative vigtighed af industriselskaber er mindre, siger David Blitzer, administrerende direktør i S&P Dow Jones Indices i meddelelsen.

General Electric er et konglomerat, som gør sig i alt fra produktion af vindmøller, flymotorer henover forsyningsvirksomhed og finansiering, mens Walgreens er en apotekerkæde.

HALVERET PÅ ET ÅR

General Electrics aktie har klaret sig ringe den seneste års tid, og det har betydet, at investorer har overvejet, om aktien ville blive smidt ud af indekset, efterhånden som selskabets markedsværdi er blevet sammenligneligt mindre i forhold til de øvrige medlemmer af Dow Jones.

Aktien er faldet 24 pct. i år, mens indekset lige akkurat tirsdag er gået i minus med 0,1 pct. Det seneste år har General Electric mistet 53 pct. af sin kursværdi.

Med Walgreens indtræden i indekset vil sundhedssektoren fylde endnu mere. I forvejen findes UnitedHealth Group, Johnson & Johnson, Pfizer og Merck i indekset.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder