Efter kursridt: Jyske Bank sænker Rockwool til "hold"

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 09:11  |  
Arkiv: Foto

Der har været rift om Rockwool på børsen den seneste tid, hvor aktien den seneste måned alene er steget 30,2 pct. i værdi.

Kursridtet får nu Jyske Bank til at sænke sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", mens kursmålet løftes til 1850 kr. fra 1700 kr.

Analytiker Janne Vincent Kjær peger på, at aktien nu ligger højere end umiddelbart inden, at coronakrisen ramte markedet.

- Det virker umiddelbart af meget set i lyset af risikoen for et fald i nybygningsaktiviteten, skriver hun i en analyse.

Samme skridt - med samme begrundelse - tog Handelsbanken tidligere på ugen.

Det gennemsnitlige kursmål blandt de 11 finanshuse, der ifølge Bloomberg News følger selskabet, er på 1635,45 kr.

Seks har en positiv anbefaling af aktien, tre en neutral, mens to har en negativ.

Noget af det, der har drevet Rockwool-aktien op den seneste tid, har været EU's store plan for økonomisk genrejsning efter coronakrisen.

Den ser ud til at inkludere massive investeringer til renoveringer af bygninger, men Jyske Bank ser en risiko for, at beslutningen vil trække ud.

- Vi forventer derfor ikke, at renoveringsbølgen vil kunne igangsættes allerede i september, hvilket er nødvendigt for at undgå et fald i volumen i år.

- Hvis rygterne taler sandt om, at EU vil øremærke 350 mia. euro om året til renovering af boliger med henblik på at tredoble renoveringsraten, er der dog fortsat potentiale for kursstigninger, fremgår det af analysen.

Samlet set er vurderingen fra Janne Vincent Kjær da også, at udsigterne for væksten over en længere tidshorisont er attraktive:

- Med risiko for en recession og en nedgang i nybygningsaktiviteten vil vi være varsom med at købe op i aktien på nuværende niveauer og anbefaler i stedet investorerne at tage lidt af gevinsten hjem - også selv om de langsigtede vækstudsigter fortsat er attraktive, vurderer hun.

Rokcwool-aktien falder fredag morgen i den indledende handel 3,1 pct. til 1788 kr.

Årets bund blev nået 23. marts i 1018 kr., hvorfra kursen altså er steget omkring 76 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder