Eksperter: Bølge af nedjusteringer frygtes fra selskaber

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 09:08  |  
SAS (Fly)

Coronavirusset kan tvinge flere selskaber til at nedjustere deres forventninger.

Det siger aktiestrateger og investorer til dagbladet Børsen.

I de seneste regnskaber fra de store danske selskaber har coronavirusset og nedjusterede forventninger som følge været et gennemgående tema. Selskaberne tæller blandt andet Mærsk, SAS og ISS.

Flere selskaber har dog nået at præsentere regnskab, før virussets omfang nåede nuværende niveau. Det kan tvinge selskaberne til at revurdere forventningerne til indtjeningen, som tidligere er blevet meldt ud.

- Nedjusteringer er bestemt sandsynligt. Især virksomheder, der på en eller anden måde er globalt eksponerede, om det så er deres salg eller produktion - det er ligegyldigt, siger Henrik Drusebjerg, der er chefstrateg i Danske Bank, til Børsen.

Michelle Nørgaard, der er aktiestrateg i Handelsbanken, peger på Pandora og Carlsberg som selskaber, der kan stå over for nedjusteringer som følge af virusset.

Hun fortæller, at Handelsbanken har justeret sit portefølje og dermed er gået væk fra selskaber, "der i større eller mindre grad har eksponering i Asien, i takt med at coronavirussen har bredt sig."

Johnny Madsen, der er investeringschef i Dansk Formue- & Investeringspleje, tror også på nedjusteringer, men opfordrer samtidig investorer til at bevare roen.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://penge.borsen.dk/artikel/1/396746/aktiestrateger_frygter_boelge_a...

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder