Electrolux dykker efter udskudte besparelser i Nordamerika

Udgivet den 16-12-2019  |  kl. 09:53  |  

Electrolux dykker med 10,7 pct. til 224,10 svenske kr. mandag, efter at den svenske hårde hvidevareproducent natten til mandag har meddelt, at selskabet er ramt hårdere end ventet finansielt af fusionen af sin køleskabs- og fryseforretning i USA som følge af leveringsproblemer. Det skriver Bloomberg News.

Det svenske selskab venter nu, at indtjeningen i fjerde kvartal vil blive ramt med 70 mio. dollar sammenlignet med en tidligere prognose på 25 mio. dollar. Indtjeningen vil ifølge Electrolux også være ramt af lagernedbringelse hos en stor amerikansk kunde samt regnskabsmæssige justeringer.

Electrolux investerer 250 mio. dollar i automatisering og digitalisering, hvilket har ført til midlertidige kapacitetsbegrænsninger, der har påvirket leveringer til nogle kunder, hvilket først ventes løst i første halvår 2020.

Det betyder, at de ventede omkostningsbesparelser først ventes i 2021. Derfor har Electrolux også sænket sine forventninger til besparelserne i 2020 til 200 mio. svenske kr. sammenlignet med tidligere prognose på 800 mio. svenske kr.

Finanshuset Citigroup pointerer, at de 600 mio. svenske kr. repræsenterer en reduktion på cirka 8 pct. i konsensusestimaterne på EBIT-niveau. For fjerde kvartal repræsenterer de 45 mio. dollar en reduktion på 24 pct. i konsensusestimaterne, mens det på årsniveau er 7 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder