Europa/aktier: Banker tyngede mest i rødt Stoxx 600 efter nye benspænd

Udgivet den 23-03-2023  |  kl. 17:51  |  

En sænket anbefaling af den europæiske banksektor sendte torsdag bankerne nederst i det fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600.

Samlet resulterede det i et fald i det brede aktieindeks på 0,2 pct., der tidligere på dagen var i minus 1,0 pct.

Den sænkede anbefaling til "neutral" kommer fra finanshuset Citi, der i samme ombæring har løftet anbefalingen på teknologiaktierne til "overvægt".

Banksektoren trak samlet ned med 2,5 pct., mens sektoren for teknologiaktier omvendt steg 2,2 pct.

Med til at tynge bankaktierne var en kommentar fra USA's finansminister, Janet Yellen, om, at den amerikanske regering ikke overvejer at rykke på indskydergarantiordningen.

Samme dag lod Federal Reserve i sin rentemeddelelse indikere, at der nok kun er et enkelt renteløft på 25 basispoint igen i nuværende stramningscyklus, efter at centralbanken onsdag hævede sin rente 25 point til 4,75-5,00 pct.

Den dueagtige retorik sendte de amerikanske statsobligationer ned onsdag og de europæiske med ned torsdag.

Hårdest ramt blandt bankerne i Stoxx 600 var Svenska Handelsbanken med et fald på 11,1 til 86,96 svenske kr. efter fragået udbytte på 8 svenske kr.

Med i bunden endte svenske SEB med et dyk på 5,1 pct. til 109,50 svenske kr. på børsen i Stockholm og tyske Commerzbank med minus 4,0 pct. til 9,39 euro på børsen i Frankfurt.

I modsat ende af Stoxx 600 endte hollandske Prosus med et plus på 6,4 pct. til 71,49 euro på børsen i Amsterdam. Aktien var understøttet af et regnskab efter analytikernes forventninger fra Tencent, som Prosus er storaktionær i.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯