Europa/aktier: Credit Suisse dumper til bunds i rødt Europa - GN i top

Udgivet den 17-03-2023  |  kl. 13:12  |  

Der er malet med rødt i Europa, hvor den schweiziske storbank Credit Suisse endnu engang er bundprop.

Aktien falder 10 pct. på børsen i Schweiz, hvilket placerer den nederst i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der taber mere beskedne 0,2 pct.

Credit Suisse har været i vælten i ugens løb, hvor hele banksektoren har været kastet ud i et stormvejr oven på krakket i to amerikanske banker, der har rystet tilliden til den finansielle stabilitet. Det har skabt store udsving for Credit Suisse, der nu igen synker efter et kortvarigt pusterum, der blev skabt af en redningskrans fra den schweiziske centralbank, SVB.

Faldet fredag vidner om, at investorerne endnu ikke er overbeviste om bankens holdbarhed - selv efter at den schweiziske centralbank gav tilsagn om et lån på op mod 50 mia. schweizerfranc. Det var torsdag med til at sende aktien op med knap 20 pct.

Det øger heller ikke investorernes tillid, at kreditvurderingsbureauet Morningstar torsdag sænkede sin vurdering af Credit Suisse til "BBB".

Foruden lånegarantien fra centralbanken arbejder de schweiziske myndigheder også på muligheden for en fusion mellem Credit Suisse og UBS. Begge banker har dog ifølge Bloomberg News modsat sig den løsning.

Holder kursen til lukketid vil banken være faldet mere end 25 pct. hen over ugen. Det vil i så fald være det største ugentlige fald i tre år, skriver Bloomberg.

I toppen af indekset er det danske GN, der stiger mest med en fremgang på 5,1 pct. efter spekulationer i markedet.

Rygtet lyder, at den aktivistiske fond Elliott Investment Management skulle have købt op i GN-aktien med det formål at lægge pres på bestyrelsen, og den nyhed fra flere medier sendte aktien nær et tocifret plus. Siden da har Elliott afvist købet, og det har fået aktien til at tabe flyvehøjde.

Ude i Europa er der fald i både England, Frankrig og Tyskland, hvor henholdsvis FTSE 100, CAC 40 og DAX-indekset alle smider 0,1-0,2 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯