Europa/aktier: EU-nyt sendte banker til vejrs

Udgivet den 24-11-2017  |  kl. 17:57  |  

Den europæiske banksektor havde fredag en god dag og endte med en stigning på 0,5 pct. - kun overgået af kemikaliesektoren, som steg med 0,6 pct. - blandt de mest stigende sektorer i det brede paneuropæiske Stoxx 600 indeks.

Særligt de italienske banker gjorde sig positivt bemærket i toppen af indekset, efter at et medlem af EU-Parlamentet ifølge Bloomberg News lagde op til at give bankerne mindre faste krav, når det kommer til frasalg af dårlige lån.

Mediet peger på, at det dog kun er et ændringsforslag til direktivet, der blev fremlagt sidste år af EU-Kommissionen. Både EU-Parlamentet og kommissionen mangler fortsat at forhandle og vedtage direktivet.

Stoxx 600-indekset endte fredag uændret. Det britiske FTSE 100-indeks faldt med 0,1 pct., mens det tyske Dax-indeks steg med 0,5 pct., og det franske CAC 40-indeks lagde 0,2 pct. til.

Den italienske bank BPER Banca sluttede øverst i Stoxx 600-indekset med en stigning på 5,4 pct., mens ligeledes italienske Banco BPM og Unione di Banche Italiane steg med 4,5 og 3 pct.

Øverst i det paneuropæisk indeks var også den østrigske bank Erste Group Bank med en stigning på 3,2 pct. samt østrigske bank Raiffeisen Bank med en stigning på 2,6 pct.

Den tyske kemikoncern BASF havde ligeledes en god børsdag fredag og steg med 3,3 pct.

Selskabet bekræftede ifølge Bloomberg News, at det overvejer at smelte sin olie- og gasdivision, Wintershall, sammen med selskabet Dea Deutsche Erdoel og børsnotere selskabet til en værdi af omkring 10 mia. euro.

Nederst i det brede paneuropæiske indeks endte det hollandsknoterede teleselskab Altice med et fald på 4,4 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder