Europa/aktier: Finske Nokia til bunds i rødt Europa

Udgivet den 22-03-2019  |  kl. 12:31  |  
Arkiv: Foto

Negativ stemning præger fredag de europæiske aktiemarkeder, hvor skuffende PMI-tal for eurozonen og Tyskland har været med til at sætte sit præg på markederne, der ikke umiddelbart ser ud til at bryde sig om de bløde signaler fra europæisk økonomi.

Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder fredag middag 0,5 pct. Det tyske DAX-indeks falder 0,4 pct., og meget bedre går det heller ikke for det britiske FTSE 100-indeks, som falder 1,0 pct., og også det franske CAC 40-indeks falder med 0,8 pct.

Nederst i Stoxx 600-indekset finder man finske Nokia, som på ugens sidste handelsdag får en hård medfart på børsen efter en historie om, at telekommunikationsselskabet undersøger forhold på compliance-området i selskabet Alcatel Lucent, som blev købt i 2016.

Sagen kan resultere i "potentielle kriminelle eller civile straffe, herunder sandsynligheden for monetære bøder, som kan have en væsentlig negativ indvirkning på vores forretning", skriver Nokia i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

De relevante myndigheder er blevet informeret om sagen, fremgår det af meddelelsen fra det finske selskab, der torsdag blev sendt til de amerikanske børsmyndigheder, SEC. Der var ikke yderligere detaljer om bekymringerne, skriver Bloomberg News.

Nokia-aktien falder fredag med 7,6 pct. til 5,10 euro på børsen i Helsinki.

I England er opmærksomheden fredag på den kriseramte britiske stormagasinkæde Debenhams, efter at selskabet har modtaget et købstilbud på Magasin du Nord fra sin største aktionær, Sports Direct. Buddet lyder på 100 mio. pund, eller 868 mio. kr., og er en af flere løsninger, der er i spil for at få Debenhams økonomi tilbage på fode.

Meldingen afholder dog ikke Debenhams fra at styrtdykke på London-børsen, efter at selskabet har advaret om, at nogle af de løsningsmodeller ledelsen overvejer for at rejse ny finansiering i værste fald kan resultere i, at de eksisterende aktionærer taber alt.

Aktien i Debenhams falder med 35 pct. til bare 1,89 pence.

Blandt de mest faldende aktier i det fælleseuropæiske indeks er også det finske papir- og emballageselskab Stora Enso, efter at Nordea har sænket sin anbefaling af selskabets aktie til "hold" fra "køb".

Stora Enso-aktien falder fredag middag 3,0 pct. til 11,05 euro.

Et dansk islæt er der fredag også i Stoxx 600-indekset i form af Vestas, som også placerer sig blandt de mest faldende aktier, efter at JPMorgen har sænket sin anbefaling af Vestas-aktien til "undervægt" fra "neutral".

Vestas falder 3,2 pct. til 546,20 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
19/07/19

 
3,78%
 
19/07/19

 
3,58%
 
19/07/19

 
3,35%
 
19/07/19

 
1,07%
 
19/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder