Europa/aktier: Især finans var med på grøn bølge fra USA og Asien

Udgivet den 04-01-2018  |  kl. 17:51  |  

Inspireret af nattens indeksrekorder i USA fulgt af en positiv stemning på de asiatiske markeder slap de europæiske aktiehandlere torsdag optimismen løs i støt stigende markeder.

Det samlede brede europæiske Stoxx 600-indeks sluttede torsdag 0,9 pct. højere med især energiaktier og konjunkturfølsomme industri- og finansaktier i front. De tre underindeks trak stigninger på 1,2-1,3 pct. hjem.

På det store europæiske markeder steg de toneangivende indeks med 0,3 pct. for FTSE 100-indekset i London, med 1,4 pct. for DAX-indekset i Frankfurt og med 1,5 pct. for CAC 40 i Paris.

Det italienske FTSE MIB-indeks var med et plus på 2,6 pct. blandt dagens topscorer hjulpet frem af en gevinst på 8,0 pct. til Fiat Chrysler inspireret af pæne data for salget af personbiler i USA.

Bankaktierne var rigt repræsenteret på solsiden i Stoxx 600-indekset med plusser på 5,5 pct. for østrigske Erste Group Bank, på 4,3 pct. for franske Crédit Agricole, på 4,9 pct. for Unione de Banca Italiane og på 4,2 pct. for østrigske Raiffeisen Bank. For Crédit Agricole støttedes den positive udvikling yderligere af opgradering af anbefalingen til "køb" hos den britiske kollega HSBC, mens Erste Group fik sin anbefaling løftet til "køb" af Deutsche Bank

På skyggesiden i Stoxx 600-indekset faldt franske Remy Crointreau 3,1 pct. efter nedgradering af anbefalingen til "sælg" fra "hold" hos det britiske finanshus Investec.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder