Europa/aktier: McDonalds-leverandør i frit fald i rødt Europa

Udgivet den 24-05-2018  |  kl. 17:53  |  

Brødproducenten Aryzta fra Schweiz faldt torsdag markant, efter at selskabet kom med sin anden nedjustering af forventningerne til årets resultat.

Det paneuropæiske aktieindeks Stoxx 600 faldt med 0,4 pct.

Faldet fik yderligere fart, da Donald Trump offentliggjorde, at det planlagte møde mellem ham og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er aflyst.

For Aryzta, der er leverandøren af burgerboller til McDonalds, faldt aktien 26,7 pct. oven på meldingen om, at det venter en indtjening, der er 9-12 pct. lavere, end man tidligere havde meldt ud.

Det er især høje smørpriser og forbrugere, der ikke vil betale højere priser, der udfordrer, skriver Bloomberg News. Udviklingen skaber bekymring for selskabets gældsbyrde.

- I noget tid har vores syn på Aryzta været, at der under bjerget af gæld gemmer sig en kedelig, men attraktiv forretning, der opfylder et behov og giver værdi for detailhandlere og restauranter.

- Dagens meddelelse og specielt fiaskoen med at sikre den rigtig pris ødelægger den tese og sætter ærlig talt spørgsmålstegn ved ledelsens troværdighed, skriver Jonathan Fyfe, analytiker hos Mirabaud i London, ifølge Bloomberg News.

Aktien i det norske lavprisflyselskab Norwegian steg 1,3 pct., efter at der dukkede meldinger op omkring købsinteresse i virksomheden på omkring 20 pct. fra irske Ryanair. Interessen blev overfor Reuters bekræftet af Norwegian, men afvist af Ryanair.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,89%
 
17:00:01

 
2,35%
 
17:30:01

 
0,32%
 
17:00:01

 
-2,40%
 
18:59:02

 
-4,84%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder