Europa/aktier: Regnskaber bidrager til optimisme

Udgivet den 17-04-2018  |  kl. 12:50  |  

De europæiske aktiebørser viser gode takter tirsdag middag, hvor markedet i London efter den senere tids styrkelse af pundet dog ikke kan følge stigningerne i blandt andre Paris og Frankfurt.

Optimismen tilskrives blandt andre dæmpede bekymringer om de geopolitiske spændinger mellem USA og Rusland, og fokus på regnskabssæsonen, som er ved at komme godt op i fart og har budt på flere solide præstationer.

- Efter en dæmpning af de geopolitiske bekymringer og optimisme om regnskabssæsonen, så kan blandede kinesiske nøgletal genoplive spørgsmål om styrken af verdens næststørste økonomi, siger analytikere fra Accendo Markets ifølge Reuters.

Tidligere på dagen kom der således lettere skuffende kinesiske tal for bruttonationalproduktet og industriproduktionen, mens detailsalget viste en bedre udvikling end ventet.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger ved 12.30-tiden 0,4 pct. højere efter stigninger i 17 af 19 industrisektorer.

Svenske Intrum Justitia kan med et plus på 9,5 pct. notere den største fremgang i indekset, efter at den italienske bank Intesa Sanpaolo har accepteret kredithåndteringsselskabets bud på 51 pct. af bankens kreditsvækkede fordringer.

Britiske Associated British Foods stiger endvidere 4,5 pct. efter et godkendt regnskab for første halvår og positive forventninger til selskabets retailkæde Primark i andet halvår.

Ligeledes London-noterede JD Sports ligger desuden 6,6 pct. højere efter et årsregnskab, der ifølge Bloomberg News slog selv det højeste indtjeningsestimat blandt analytikerne.

Det britiske FTSE 100-indeks ligger dog kun 0,3 pct. højere, hvilket ikke helt kan måle sig med stigningerne i Paris og Frankfurt på henholdsvis 0,5 og 0,9 pct., og er dæmpet af den seneste uges styrkelse af pundet til det stærkeste niveau siden brexitafstemningen i juni 2016.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
18/07/18

 
0,00%
 
03:45:02

 
0,00%
 
18/07/18

 
0,00%
 
03:45:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder