Europa/aktier: Små stigninger præger billedet i roligt marked

Udgivet den 20-03-2018  |  kl. 12:21  |  

Stemningen blandt de europæiske aktier er overvejende positiv tirsdag, hvor det danske marked stikker ud med et lille fald - trukket ned af blandt andet Mærsk og Jyske Bank.

Men i de største toneangivende indeks på kontinentet er det primært den grønne farve, der dominerer.

FTSE 100-indekset i London stiger således med 0,3 pct., mens både DAX-indekset i Frankfurt og CAC 40 i Paris løftes med 0,2 pct. Det samme gør i øvrigt det brede Stoxx 600-indeks.

Det store fokus for investorerne er ugens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor det efterhånden er priset ind i markedet, at den ledende rente vil blive løftet med formentlig 25 basispoint til 1,50-1,75 pct.

Det store spørgsmål er i stedet, hvor mange yderligere renteforhøjelser i løbet af 2018, centralbankens beslutningstagere forestiller sig. Derfor er stemningen også lidt afventende inden afslutningen på mødet onsdag aften europæisk tid.

Blandt vinderne er det norske mediehus Schibsted, der har fået løftet sin anbefaling hos ABG Sundal Collier til "køb" fra "hold".

Aktien stiger med 4 pct. til 222,10 norske kr. på børsen i Oslo og er dermed også helt i toppen af Stoxx 600-indekset.

Den britiske husbygger Bellway stiger desuden med 3,1 pct. til 3145 pence på børsen i London efter at have leveret pæne regnskabstal for sidste år og stillet et løftet udbytte til aktionærerne i udsigt.

Med i bunden af Stoxx 600-indekset er Jyske Bank, der er ramt af en sænket anbefaling af norske ABG Sundal Collier og falder med 2,8 pct. til 369,30 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder