Europa/aktier: Svagt positive markeder med schweizer i top

Udgivet den 18-01-2018  |  kl. 18:06  |  

Tendensen på det europæiske aktiemarked var svagt positiv torsdag i kølvandet af positive markeder i USA natten til torsdag og overvejende positive markeder i Asien torsdag.

Det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, har stort set en ligelig fordeling mellem positive og negative aktier blandt indeksets 600 medlemmer. Indekset steg 0,2 pct. til lige under indeks 399.

Den mest positive aktie var schweiziske Geberit, der blandt andet leverer rør og samlinger til badeværelser og kloaksystemer. Selskabet leverede årsregnskab, der imødekom forventningerne hos analytikerne.

Omsætningen blev på 2,9 mia. schweizerfranc, hvilket var som ventet ifølge estimater fra Bloomberg. For indeværende år ventes overskuddet at blev negativt påvirket af stigende råvarepriser.

Aktien steg 6,5 pct. til 452,90 schweizerfranc.

Tæt på toppen lå også den kriseramte sydafrikanske møbelkæde Steinhoff International, der er noteret i Tyskland. Aktien steg 5,6 pct. Det skyldtes, at selskabet oplyste, man havde modtaget støtte fra sine kreditorer.

Steinhoff har været ramt af en større skandale om svindel med regnskaberne. Svindlen kædes ifølge Bloomberg News sammen med en efterforskning af selskabet i Tyskland, hvor det mistænkes, at interne transaktioner kan have pumpet værdien af selskabets aktiver i vejret.

I den negative ende af indekset lå blandt andet Lundbeck, der faldt 3 pct. uden selskabsspecifik forklaring.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
19:38:02

 
-0,75%
 
16:50:02

 
0,00%
 
19:38:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder