Europa/Danske: Fasthold aktie-overvægt, men sørg for spredning

Udgivet den 20-03-2017  |  kl. 07:31  |  

Efter et veloverstået valg i Holland stilles der nu skarpt ind på det franske præsidentvalg den 23. april. Det kan give større udsving på det europæiske finansmarkeder. Danske Banks hovedscenarie er, at Front Nationals Marine Le Pen når til anden runde og taber.

Det skriver chefstrateg i Danske Bank Tine Choi Danielsen i en morgenkommentar mandag.

Anbefalingen fra storbanken er: Fasthold aktier på "overvægt", men sørg for spredning.

Konkret foretrækker banken fortsat europæiske og amerikanske aktier, da afkast-risiko forholdet stadig er attraktivt, mens det er svært at være positiv på obligationer under de aktuelle omgivelser med globalt opsving. Derfor undervægter banken obligationer, men pointerer dog:

- Ender det franske valg stik mod vores forventning med sejr til Le Pen, så er statsobligationer i første omgang primært i Tyskland, USA og formentlig Danmark stedet, hvor man får den bedste modvægt til faldende aktiekurser.

STIGENDE FØLSOMHED

Aktiemarkedet har endnu ikke reageret helt så voldsomt som obligationsmarkederne, og banken ser for øjeblikket ingen udtalte tegn på, at meningsmålingerne driver det franske aktiemarked, konstaterer chefstrategen, der vurderer, at det grundlæggende set er svært for investorerne at sidde stærke makrotal og gode indtjeningsudsigter overhørig.

Men det kan ændre sig. Jo tættere, vi kommer på valget, jo større bliver påvirkningen på aktiemarkedet, vurderer hun.

- Bankerne er vigtige, da vi venter, at det vil være den sektor, som umiddelbart vil blive hårdest ramt i tilfælde af Frexit eller Itexit.

- Som sådan er det også bankerne, der hidtil har være mest under påvirkning af meningsmålingerne - en påvirkning vi forventer vil stige fremadrettet, skriver Tine Choi Danielsen.

Chefstrategen understreger, at det vigtigt at have sine aktieinvesteringer spredt ud på flere regioner og sektorer.

- Vi så i kølvandet på brexit-afstemningen, at der nærmest ingen påvirkning var på de globale aktiemarkeder, mens Storbritannien trak hele Europa ned, konstaterer hun og tilføjer:

- Så i et scenarie, hvor Le Pen vinder, vil såvel amerikanske, japanske som EM-aktier (emerging markets, red.) forventeligt også outperforme europæiske. Dermed ikke sagt, at de ikke kan falde, men de vil formentlig falde mindre end europæiske og dermed holde hånden under afkastet i forhold til en ren europæisk aktieeksponering.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
24/05/18

 
0,00%
 
03:20:02

 
0,00%
 
24/05/18

 
0,00%
 
03:20:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder