Europa/lukning: Adidas og Osram lyste op i grønt marked

Udgivet den 23-09-2020  |  kl. 17:52  |  

De europæiske aktiemarkeder var klædt i grønt onsdag, hvor der blev bygget yderligere på det lille comeback, som markederne gjorde tirsdag oven på en dybrød mandag.

Med til at trække op var gode PMI-data for produktionssektoren, som gav godt humør, selv om servicesektoren omvendt skuffede i onsdagens foreløbige målinger for september i både Tyskland og eurozonen.

PMI industri i Tyskland steg endda til højeste niveau i godt to år.

- Europa bør gavne af den trend. Vi har set verden gå fra en masse nedlukninger til markant færre nedlukninger, og det har været godt for industrien, siger Chris Bailey, der er strateg hos Raymond James, til nyhedsbureauet Reuters.

Det tyske DAX-indeks steg 0,5 pct., CAC 40 i Paris gik 0,8 pct. frem, og i London steg FTSE 100-indekset 1,3 pct.

Samtidig steg det paneuropæiske Stoxx 600-indeks 0,7 pct.

Blandt enkeltaktierne var der positiv stemning omkring sportsudstyrsproducenterne Adidas og Puma, der blev løftet af flotte resultater fra den amerikanske konkurrent Nike, som klart slog forventningerne i markedet med sit regnskab for første kvartal 2020/21 fra sent tirsdag.

Adidas steg onsdag 4,8 pct. til 284,70 euro, og Puma gik 4,2 pct. frem til 78,04 euro.

Lyspæreproducenten Osram Licht steg i øvrigt 14,3 pct. til 49,60 euro på børsen i Frankfurt, efter at østrigske AMS tilbød at købe de resterende aktionærer ud og gennemføre en fuld overtagelse af selskabet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder