Europa/lukning: Aktiemarkederne sprang frem efter fredagens fald

Udgivet den 29-11-2021  |  kl. 17:54  |  

Den gode stemning på de europæiske aktiemarkeder aftog en anelse i dagens løb, men endte trods alt stadig i plus.

Stigningerne kom, efter at fredagens forskrækkelsen over Omikron-varianten aftog.

Det fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 lukkede mandag med en stigning på 0,8 pct., mens stigningerne ude i Europa lød på 0,1-1,1 pct. i de største indeks.

BIONTECH TILPASSER VACCINE

Biontech, der sammen med Pfizer står bag en af de mest brugte coronavacciner, er gået i gang med at tilpasse sin vaccine til Omikron. Aktien faldt 2,2 pct.

Et opkøb af teleselskabet BT Group skulle ifølge ifølge Bloomberg være kommet under overvejelse hos indiske Reliance Industries. Aktien steg 6,1 pct.

Svenske Lundin Energy tog et spring, efter at det kom frem lige inden lukketid, at børsselskabet sammen med en rådgiver undersøger sine strategiske muligheder, hvilket kan resultere i et salg af virksomheden med en markedsværdi på 10 mia. dollar. Aktien steg 10,0 pct.

RESERVEDELSPRODUCENTER NEDJUSTERER

Faurecia, der producerer bilreservedele, faldt til bunds i Stoxx 600, efter at selskabet nedjusterede sine forventninger til 2021. Reservedelsproducenten ser nu et salg på 15,0-15,5 mia. euro mod tidligere 15,5 mia. euro. Aktien faldt 7,9 pct.

I samme afdeling er tyske Hella, der laver billygter og andre reservedele, som nedjusterede forventningerne for 2021/22, efter at selskabet kom skidt ud af andet kvartal. Selskabet ser nu en driftsmargin, EBIT, på 3,5-5 pct. i år mod tidligere 5-7 pct. Salgsprognosen er samtidig sænket til 5,9-6,2 mia. euro fra tidligere 6-6,5 mia. euro. Men aktien steg 1,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder