Europa/lukning: Astrazeneca faldt trods positivt vaccinenyt

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 17:52  |  
Arkiv: Foto

Det britiske medicinalselskab Astrazeneca blev mandagens omdrejningspunkt, da selskabet kunne fortælle om en covid-19-vaccinekandidat med en effekt på op til 90 pct.

Og det fik samlet ser humøret til at sprede sig på de store europæiske børser, men sidst på dagen vendte humøret ned, og det tyske DAX-indeks faldt 0,1 pct. mandag.

PMI-barometeret fra Tyskland viste, at indkøbschefernes syn på aktiviteten var bedre end ventet, mens det samlede PMI-indeks for eurozonen i november faldt til 45,1 fra 50 måneden før.

- Data har nu vist sig at blive overtrumfet af markedets vaccineoptimisme. Og det kan oversættes direkte til økonomien. Jeg tror, vi vil se, at virksomhederne bliver mere optimistiske med hensyn til fremtidig produktion, da vaccineudviklingen bevæger sig i den rigtige retning, siger Bert Colijn, seniorøkonom i ING, til Reuters.

Astrazeneca faldt 3,8 pct. mandag.

Det spanske olieselskab Repsol tog investorerne med storm og steg 5,9 pct. Det var udsigten til kontant afregning, der fik aktien til at ringe. Selskabet vil betale udbytte til aktionærerne på mindst 0,60 euro per aktie.

Også verdens næststørste biografkæde, britiske Cineworld, havde en god dag, hvor selskabets aktie steg 20 pct. Her var det nyheden om en lånefacilitet på 450 mio. dollar, der løber i tre år, der styrkede aktien.

Selskabet forudsætter, at biografer vil genåbne "ikke senere end i maj 2021", skrev Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder