Europa/lukning: Bankerne i topform på dag med optimisme

Udgivet den 08-03-2021  |  kl. 17:52  |  

De europæiske banker havde en forrygende mandag, hvor sektoren under ét steg i niveauet 3,7 pct. Med i toppen af det brede Stoxx 600-indeks endte hollandske ABN Amro med et plus på kursen på 9,1 pct.

Samlet steg Stoxx 600 med 2,2 pct.

- De europæiske indeks ligger i plus hevet op af blandt andet stigende banker. Det er de stigende renter, der er med til at rykke på kurserne, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank.

De europæiske investorer sendte aktierne op på håbet om en solid genopretning i de europæiske økonomier i takt med, at antallet af smittede med coronavirus falder, skrev Reuters.

Også krydstogtselskabet Carnival steg og blev mandag en af de store vindere i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på 8,2 pct. efter et fald fredag på 11 pct.

- Rejseaktierne var nogle af de store tabere fredag, men mandag ser vi, at de vinder lidt tilbage, da faldene fra fredag var i overkanten, siger Michael Hewson, analytiker i CMC Markets, til Reuters, og påpeger, at der ikke var selskabsspecifikke nyheder bag fremgangen.

Rejsesektoren faldt sammenlagt med 4 pct. fredag, men steg mandag med 2 pct.

Mandag endte Hellofresh i bunden af Stoxx 600, efter at måltidskasseselskabets anbefaling fik sin anbefaling hakket ned til "underperform" fra "neutral", og kursmålet snittet til 51 euro fra 56 euro af franske Exane BNP Paribas.

Aktien faldt på den nyhed med 5 pct. til 55,75 euro.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder