Europa/lukning: Bettingfirma i top på højere forventninger

Udgivet den 09-10-2019  |  kl. 17:47  |  

Det britiske bettingfirma GVC endte onsdag i toppen af det brede Stoxx 600-indeks.

GVC, der blandt andet ejer bookmakeren Ladbrokes, hævede barren for forventningerne til hele året i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Samtidig lød det fra selskabet, at arbejdet med at finde en efterfølger for bestyrelsesformand Lee Feldman skred frem som ventet.

Nyheden om Feldmans afgang kom i marts umiddelbart efter, at bestyrelsesformanden havde solgt en stor portion aktier i bettingfirmaet. GVC påpegede dog, at exit'en var en del af retningslinjerne om, at bestyrelsesformænd ikke sidder længere end ni år for bordenden.

Aktien steg med 5,2 pct. onsdag.

De store europæiske børser endte med plusser på op til 1 pct. Og det brede europæiske Stoxx 600-indeks øgede 0,4 pct.

Investorerne vejrede morgenluft i forbindelse med handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, der starter torsdag i Washington.

- Vi ser fortsat 60 pct. sandsynlighed for, at en delvis aftale kan landes. Derimod har en større aftale stadig lange udsigter. Efter sammenbruddet i maj har signalerne fra Kina været, at man har imødekommet 80 pct. af USA's ønsker, og at USA må leve med, at de sidste 20 pct. ikke bliver opfyldt, påpeger Allan von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank.

Det hollandske medicinalselskab Qiagen, der er noteret på børsen i Frankfurt, sundede sig på tirsdagens deroute og steg 2,8 pct. Sent mandag leverede selskabet skuffende resultater for tredje kvartal, nedjusterede forventningerne og sagde farvel til sin topchef. Den cocktail sendte aktien ned med 20,9 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder