Europa/lukning: Den negative stemning tog overhånd til sidst

Udgivet den 27-10-2020  |  kl. 17:52  |  

En flirt med status qou omkring middagstid tirsdag blev hen over eftermiddagen afløst af nye fald for de europæiske aktiemarkeder, som samlet set sluttede 0,8 pct. lavere målt på det brede Stoxx 600-indeks.

Bekymring over stigende coronasmittetal spillede den dominerende rolle. I løbet af dagen forlød det, at den tyske forbundskansler, Angela Merkel, planlægger en "lockdown light" for Europas største økonomi, og i skyggen af den nyhed var der ikke meget plads til begejstring over pæne rapporter fra flere europæiske selskaber.

For eksempel fra Europas største bank, HSCB, der varslede indskrænkninger om omkostningsreduktioner, som blev honoreret i markedet med et plus på 3,4 pct.

Eller fra svenske Swedish Match, der steg 3,5 pct. efter en overraskende stigning i det kvartalsvise overskud hos tobaksproducenten.

Landsmanden Swedish Orphan Biovitrium oplyste op et nyt samarbejde med det amerikanske biotekselskab Apellis Pharmaceuticals om et middel til behandling af forskellige sjældne sygdomme og steg 7,6 pct. Samarbejdet koster indledningsvist svenskerne 250 mio. dollar, op til 915 mio. dollar i milepælsbetalinger og 80 mio. dollar i tilskud til forskning.

På skyggesiden falder det tyske industriselskab Rheinmetall 6,0 pct. til 65,80 euro som reaktion på, at storaktionær Janus Henderson har placeret 1,2 mio. aktier til 63,80 euro per aktier.

Dagens danske islæt i Stoxx 600 var Ambu, der steg 4,3 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder