Europa/lukning: Grøn bølge og comeback til pressede medicinal-aktier

Udgivet den 12-08-2022  |  kl. 17:49  |  

De europæiske aktiemarkeder lagde sig i selen hen over formiddagen og kunne gå på weekend med pæne plusser på de største børser. I den sammenhæng skilte det danske marked sig dog ud med et fald på over 2 pct.

Pæne væksttal fra Storbritannien og en bedre end ventet industriproduktion i eurozonen var med til at trække stemningen op andre steder.

Det brede europæiske indeks Stoxx 600 steg 0,2 pct. Det tyske DAX-indeks steg 0,7 pct., franske CAC 40 0,2 pct., og det britiske FTSE 100 gik frem 0,5 pct.

- Der har været lidt rebound i sundhedsaktierne, hvor blandt andet Sanofi og Glaxo (GSK) kommer tilbage efter nogle store fald, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

På sektorbasis steg sundhedsaktierne 0,3 pct., hvor GSK endte pænt i toppen med et plus på 3,6 pct. Franske Sanofi steg 1,5 pct. efter de seneste dages gevaldige nedtur.

De to medicinalselskaber har sammen med britiske Haleon fået masser af negativ opmærksomhed, efter at det tilbagekaldte middel Zantac fra GSK har tiltrukket sig en lang række patientklager og søgsmål.

Zantac indeholder - ligesom midler tidligere markedsført af Sanofi og Haleon - et stof, der potentielt kan være kræftfremkaldende for mennesker.

I den kedelige ende af Stoxx 600 var der i den grad dansk islæt, hvor flere af de mest faldende aktier var danske - heriblandt Simcorp, ALK-Abello, der faldt efter skuffende regnskaber, samt Jyske Bank og Mærsk.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯