Europa/lukning: Håb om snarlig handelsløsning led et knæk

Udgivet den 03-12-2019  |  kl. 17:44  |  

Hovedparten af de europæiske aktiebørser lukkede med fald tirsdag, hvor aktierne ellers havde startet dagen højere, men i løbet af formiddagen blev presset af udtalelser af den amerikanske præsident, Donald Trump.

Under et besøg i London, hvor Nato holder topmøde, sagde Trump til journalister, at der ikke er nogen deadline for en handelsaftale med Kina, og at det kan være bedre at vente med den indtil efter præsidentvalget i USA i november 2020.

Euro Stoxx 600-indekset endte 0,6 pct. lavere, og nogle af de hårdest ramte sektorer med fald på 1,3-1,8 pct. var råvareselskaber, olie og gas samt finansaktierne, mens teknologi og forsyningsselskaber endte næsten uændret.

Børsen i London klarede sig dårligst blandt de største markeder i Europa med et fald i FTSE 100-indekset på 1,7 pct., da nogle af dagens mest faldende sektorer netop her er stærkt repræsenteret. BP, Shell og HSBC trak godt ned med fald på 2-3 pct.

Det britiske guldmineselskab Centamin trodsede dog den negative tendens med et plus på 14,5 pct., efter at det modtog et bud fra canadiske Endeavour Mining. Imidlertid finder Centamin buddet for utilstrækkeligt.

I Paris faldt det ledende indeks med 1 pct., efter at USA truede med at lægge told på franske varer, herunder en række luksusgoder. Det skete som modsvar på en fransk skat på digitale serviceydelser. Aktierne i luksusgodeselskaber som LVMH, Kering og Hermes faldt omkring 1,5-2,3 pct.

I Milano var der fokus på storbanken Unicredit, som frem mod 2023 vil afskedige omkring 8000 medarbejdere som led i en ny forretningsplan, som også omfatter tilbagekøb af egne aktier for 2,2 mia. euro. Aktien faldt 0,4 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder