Europa/lukning: Jobrapport skabte kortvarig turbulens

Udgivet den 02-12-2022  |  kl. 17:53  |  

Mens de amerikanske aktier faldt, så formåede de europæiske aktiemarkeder fredag at komme sig oven på en forskrækkelse midt på eftermiddagen.

En overraskende stærk amerikansk jobrapport gav markedet en mavepuster ved 14.30-tiden, da den indikerede, at der bliver behov høje renter over længere tid i USA.

Men ved børslukketid var der ingen kurseffekt at spore længere på de europæiske aktiebørser, hvor det blev til små bevægelser.

Det tyske DAX-indeks endte 0,3 pct. højere, mens det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,2 pct., men efter en fin uge, der bød på en samlet gevinst på 0,6 pct.

Den schweiziske storbank Credit Suisse var i fokus gennem hele fredagen, efter at selskabets formand, Axel Lehmann, havde forsikret om, at kunderne stort set er stoppet med at trække penge ud af bankens formueforvaltning.

Meldingen kom, efter at kunder i starten af fjerde kvartal trak omkring 84 mia. schweizerfranc ud af banken på grund af meldinger om omstruktureringer.

Credit Suisse sluttede fredag over 9 pct. højere, men er siden midten af november faldet næsten 30 pct.

Største nedtur blandt Stoxx 600-aktierne stod det svenske investeringsselskab Kinnevik for.

Aktien drattede næsten 9 pct., efter at DNB Markets skar sin anbefaling til "sælg" fra "hold".

Franske Sanofi tabte 1,9 pct., efter at medicinalkoncernen oplyste, at et eventuelt bud på amerikanske Horizon Therapeutics vil være i kontanter og ikke aktier.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯