Europa/lukning: Kemikaliekoncern i fald efter storudsalg

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 17:59  |  

Aktieudsalg tyngede den tyske specialkemikaliekoncern Evonik tirsdag, hvor aktien faldt med 4 pct. til 25,51 euro. Selskabets største aktionær, RAG-Stiftung, har solgt 25 mio. aktier svarende til en andel på 5,2 pct. i selskabet til 25,30 euro per aktie.

Og det gav tyskerne plads som en af de mest faldende aktier i det brede europæiske Stoxx 600-indeks, der samlet steg 0,2 pct.

På børsen i Frankfurt endte DAX-indekset uændret, på den parisiske børs steg CAC-40 med 0,1 pct., og FTSE-indekset i London blev ligeledes løftet med 0,1 pct. tirsdag.

Samlet afventede investorerne underskrivelsen af fase 1-handelsaftalen mellem USA og Kina, der er programsat til at ske onsdag i Washington, USA.

Den britiske boligbygger Taylor Wimpey var at finde i den positive ende af Stoxx 600-indekset tirsdag. Aktien steg med 3,9 pct., efter at koncernchef Pete Redfern fortalte, at han ser potentiale for stigende boligpriser i år efter Det Konservative Partis valgsejr i december, hvilket har reduceret brexit-usikkerheden. Finanshuset Citigroup var enig i den udmelding og gentog sin købsanbefaling.

Og så landede det norske lavprisluftfartsselskab Norwegian en ny aftale med politiet i Norge, der valgte selskabet som foretrukken leverandør på 20 ruter internt i Norge og til Stockholm og København. Derudover omfatter aftalen også rejser i Europa, oplyste Norwegian i en pressemeddelelse.

Aktien steg med 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder