Europa/lukning: Kinatal og oliepris trak markederne op

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 17:55  |  

Stigende oliepriser og et lidt mindre fald i de kinesiske producentpriser end ventet blev mandag vægtet tungere på de europæiske aktiemarkeder end bekymringer for udviklingen i handelsspændingerne mellem USA og Kina.

Det gav overvejende plusser på aktiemarkederne, og samlet set steg det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,3 pct., mens det danske C25-indeks som en af de negative undtagelser faldt 0,7 pct. I London, Frankfurt og Paris steg de store indeks op til 0,3 pct.

Fra Kina rapporteredes mandag morgen om et fald i producentpriserne på 2,4 pct. i juli, mens der ifølge Bloomberg News var ventet et fald på 2,5 pct. Sammen med et plus på 1,4 pct. for prisen på den europæiske referenceolie, Brent, gav det især energi-, og finansaktierne positivt momentum.

De steg på sektorbasis 1,1-1,7 pct.

Blandt dagens største vindere var luftfartsselskabet IAG, der ejer British Airways og Iberia, med en stigning på 8,4 pct. Bank of America noterede mandag, at flyaktiviteten i sidste uge viste et fald på 53 pct. i forhold til samme uge sidste år, mens der ugen før var et fald på 57 pct. på årsbasis.

Krydstogt-selskabet Carnival steg 9,2 pct., selv om selskabet mandag meddelte om udskydelse af genoptagelsen af Aida-aktiviteterne ud af Hamborg og Kiel til begyndelsen af september. Øvrige Aida-togter vil indlede sejlads i slutningen af september. Men I USA er alle krydstogt-aktiviteter lukket til ultimo oktober.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder