Europa/lukning: Medvind til Elgiganten-ejer og TUI i positivt marked

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 17:56  |  

De indledende fald på de store europæiske aktiemarkeder blev i løbet af eftermiddagen torsdag vendt til stigninger, og dermed sluttede børserne i Europa for tredje dag i træk med fremgang.

Torsdag steg det tyske DAX-indeks 1,4 pct., det britiske FTSE 100-indeks gik frem med 2,1 pct., ligesom det franske CAC 40-indeks sluttede 2,5 pct. højere.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg samtidig 1,9 pct. efter stigninger på 3,1 pct. onsdag og 8,4 pct. tirsdag.

Et af torsdagens store lyspunkter på selskabsfronten var rejsekoncernen TUI, der steg 15,4 pct.

Bloomberg News kunne torsdag fortælle med henvisning til anonyme kilder, at selskabet angiveligt er tæt på at sikre sig næsten 2 mia. euro i støtte fra den tyske regering i kølvandet på det globale udbrud af coronavirus, der har ramt rejsebranchen hårdt.

Den britiske elektronikgigant Dixons Carphone, der blandt andet ejer kæden Elgiganten, klarede sig også godt med et kurshop på 12,5 pct.

Selskabet advarede torsdag om, at det ikke kan nå de tidligere udmeldte forventninger til indtjeningen og gældsniveauet for 2019/20 på grund af coronavirusudbruddet, skriver Reuters.

Dixons Carphone har dog de seneste uger set en fremgang i salget, fordi flere køber forskelligt udstyr til hjemmekontoret. I de 11 uger frem mod den 21. marts er det sammenlignelige elektroniksalg vokset med 8 pct.

Hvis der kun fokuseres på de seneste tre uger, er salget gået frem med 23 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder