Europa/lukning: Norwegian styrtdykkede efter regnskab og topchef-exit

Udgivet den 11-07-2019  |  kl. 17:42  |  

Det norske luftfartsselskab Norwegian drattede på aktiemarkedet torsdag, hvor en ellers indledende overordnet positiv stemning på de europæiske aktiemarkeder forduftede i løbet af eftermiddagen.

Det tyske DAX-indeks faldt 0,3 pct., og det samme gjorde det britiske FTSE 100-indeks og det franske CAC 40-indeks. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks gik samtidig 0,1 pct. tilbage.

Udsigterne til en rentesænkning fra den amerikanske centralbank på næste møde i slutningen af måneden, som chefen for banken, Jerome Powell, onsdag eftermiddag fik markederne til at tro på, var ellers med til at give aktierne momentum fra morgenstunden.

På selskabsfronten lagde den tyske producent af glas og plastikemballage Gerresheimer sig helt i toppen af det fælleseuropæiske indeks med en stigning på 13,6 pct.

Selskabet offentliggjorde torsdag morgen sit regnskab for andet kvartal, og det bød på resultater stort set på linje med det ventede.

Gerresheimer fortsætter med gradvist at accelerere væksten, og resultaterne for andet kvartal var en god nyhed efter to skuffende år, vurderer Volker Braun, der er analytiker hos Bankhaus Lampe, i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Norwegian var hårdt ramt torsdag, hvor aktien sluttede med et fald på 12,6 pct. Det skete, efter at det norske luftfartsselskab torsdag morgen både offentliggjorde sit regnskab for andet kvartal og annoncerede et farvel til medstifter og administrerende direktør Bjørn Kjos.

Regnskabet, der viste en omsætning på 12,2 mia. norske kr. og et overskud på 82,8 mio. norske kr., blev nemlig det sidste med 72-årige Bjørn Kjos i spidsen, da han takker af fra dags dato efter at have været i Norwegian i 17 år.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
5,28%
 
18:32:01

 
4,71%
 
17:30:01

 
3,76%
 
17:30:01

 
2,37%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder