Europa/lukning: Plus til apotekaktier i grønt marked efter Powell-tale

Udgivet den 01-12-2022  |  kl. 18:03  |  

De europæiske handlere havde fået risikoappetitten tilbage torsdag, hvor optimisme oven på meldinger fra centralbankchef Jerome Powell i USA sendte aktierne op.

Stoxx 600-indekset steg 0,9 pct. og lukkede ifølge Bloomberg News i det højeste niveau siden juni.

For de enkelte indeks steg det tyske DAX-indeks 0,7 pct., mens CAC 40 i Frankrig steg 0,2 pct. I London faldt FTSE 100-indekset omvendt 0,2 pct.

Der var særligt fremgang til rentefølsomme sektorer, heriblandt teknologi, mens energiselskaber og banker var hårdere ramt efter talen fra Jerome Powell. Han bekræftede, at tempoet for centralbankens rentestramninger sandsynligvis allerede vil manifestere sig i december, samt at centralbanken ikke vil crashe økonomien gennem renteforhøjelser.

Det fik renterne til at styrtdykke, og de amerikanske aktiemarkeder til at tordne i vejret med mest fut i det teknologitunge og rentefølsomme Nasdaq-indeks, der steg med hele 4,4 pct.

Madleveringstjenesterne Hellofresh endte som en af vinderne med en stigning på 6 pct. - dog uden nævneværdigt offentliggjort selskabsspecifikt nyt.

Ser man nærmere på enkelt aktierne, gik onlineapotekerne Shop Apotheke og Zur Rose frem, efter at Tysklands sundhedsminister har meldt ud, at nationens e-receptplatform vil være rullet ud i midten af 2023.

Det er ifølge Bloomberg News godt nyt for selskaberne.

Branchemediet Apotheke Adhoc skriver endvidere, at sundhedsministeren, Karl Lauterbach, har valgt, at Tyskland skal satse endnu mere på digitalisering af sundhedssektoren i de kommende år.

Aktierne i Shop Apotheke og Zur Rose steg 13,2 pct. og 15,5 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯