Europa/lukning: Risikolysten i skammekrogen

Udgivet den 23-09-2022  |  kl. 17:57  |  

De europæiske aktiemarkeder fortsatte fredag nedturen inspireret af tilbagegang på børserne i New York torsdag aften og senere i Asien fredag morgen. Kloden rundt er markederne ramt af frygt for recession, og risikolysten er for tiden sat i skammekrogen.

Målt på det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt de europæiske aktiemarkeder fredag 2,4 pct. til 390,3, og indekset flirtede dermed med et fald på 20 pct. siden højdepunktet i januar, som er tærsklen til et såkaldt "bjørnemarked".

I London lukkede FTSE 100-indekset 2,1 pct. lavere, DAX-indekset i Frankfurt tabte 2,0 pct., og CAX 40-indekset i Paris faldt 2,4 pct.

Energi og finans blev ramt hårdt af nedturen i forventning om højere renter og deres negative effekt på de økonomiske udsigter og selskabernes indtjening.

Selskabsmæssigt var der især negativ opmærksomhed til Credit Suisse, som faldt 12,4 pct. til det laveste niveau nogensinde. Den schweiziske bank afviste torsdag aften Reuters' udmeldinger om, at den havde planer om et exit fra det amerikanske marked.

Bilkoncernen Volkswagen mistede 4,1 pct., efter at selskabet torsdag aften meddelte, at det kan blive tvunget til at flytte produktion ud af Tyskland og Østeuropa, hvis manglen på naturgas varer ved.

Tæt på toppen af Stoxx 600-indekset lukkede Haleon, som forhandler sundhedsplejeprodukter med et plus på 4,0 efter at have rapporteret et driftsoverskud for første halvår på 1,19 mia pund mod estimerede 1,16 mia. pund ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯