Europa/lukning: Store stigninger - Zalando klarede skærene

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 17:48  |  

Investorerne fandt fredag igen fodfæste efter den seneste tids store udsving og generelle mismod og gik på tilbudsjagt blandt de europæiske aktier.

Det gav fredag store stigninger på tværs af de toneangivende europæiske indeks. Hos tyske Zalando nød man godt af fredagsstemningen og fik afværget gedigne kursklø efter en nedjustering.

Det paneuropæiske Stoxx 600 steg 2,6 pct. Det tyske DAX-indeks gik frem med 1,6 pct., mens franske CAC 40 strøg i vejret med 3,2 pct., og det britiske FTSE 100 steg 2,7 pct.

Onlinetøjforhandleren Zalando klarede skærerene, efter at selskabet torsdag aften nedjusterede forventningerne og advarede om, at den finansielle udvikling i andet kvartal vil skuffe. Det sendte fra start aktien ned med 17 pct., men den rettede sig i løbet af dagen til et lille fald på 1,3 pct.

I forvejen havde Zalando i forbindelse med sit regnskab for første kvartal præciseret, at årets finansielle resultater ville lægge sig i bunden af koncernens udmeldte intervaller.

Omvendt godt gik det fredag for den britiske producent af forsvars- og luftfartssystemer Ultra Electronics, der med stor sandsynlighed bliver solgt til Cobham efter knap et år. Det fremgik af en meddelelse fra de britiske konkurrencemyndigheder.

Tilbage i august 2021 offentliggjorde Cobham sit bud på Ultra Electronics på 35 pund per aktie, svarende til 2,57 mia. pund.

Det sendte Ultra Electronics-aktien op med 12,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯