Europa/lukning: Stoxx 600 i rekord til trods for inflationsbekymringer

Udgivet den 09-04-2021  |  kl. 17:53  |  

De europæiske aktier i Stoxx 600-indekset lukkede fredag i endnu en rekord til trods for øgede inflationsbekymringer i kølvandet af større end ventede stigninger i producentprisopgørelserne fra både USA og Kina.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede fredag med en mindre stigning, og dermed blev det til endnu en rekord til indekset og den sjette uge i træk med fremgang.

Indekset er denne uge gået forbi rekorden, der blev sat før pandemien ramte globalt, og indekset er steget 9 pct. siden nytår.

De europæiske aktier er steget markant i 2021, og helt uvant er de steget mere end de amerikanske, da investorerne har roteret ind i billige og cykliske aktier, der dominerer regionens aktiemarkeder.

TUI tabte 2,1 pct. på børsen i London, efter at rejseselskabet annoncerede et udbud af konvertible obligationer for 350 mio. euro.

Det sker for at skabe mere likviditet, da pandemien fortsat udgør en trussel for den europæiske rejsebranche, oplyser selskabet på sin hjemmeside.

Finanshuset Jefferies kalder det for en utilstrækkelig løsning på selskabets pressede økonomiske situation.

Airbus steg 0,3 pct., efter at den paneuropæiske flyproducent til trods for nye coronabekymringer og et udskudt opsving i flyrejser leverede 125 fly i første kvartal.

Det var dermed mere end de 122 fly, der blev leveret i første kvartal sidste år, hvilket stort set var før pandemien for alvor tog fat.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder