Europa/lukning: Supermarkedskæde til vejrs i lettet marked

Udgivet den 24-01-2020  |  kl. 17:55  |  

Der herskede fredag en positiv stemning på det europæiske aktiemarked, hvor den franske supermarkedskoncern Carrefour strøg til tops.

I ugens løb skabte et kinesisk udbrud af coronavirus mismod på aktiemarkedet, men torsdag aften gydede WHO olie på vandet, da organisationen slog fast, at det ikke anser udbruddet for en global sundhedsrisiko - endnu.

Det gav grønne børser på tværs af Europa, hvor de lende indeks i Frankrig, Tyskland og Storbritannien steg 0,9-1,4 pct.

Særligt den franske supermarkedskæde Carrefour havde en god dag børsdag og strøg til tops i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der som helhed steg 0,9 pct.

Selskabet kunne torsdag aften glæde investorerne med en forventning til indtjeningen i 2020, der var højere end ventet, skriver Bloomberg News. Aktien steg 4,6 pct. til 15,29 euro.

Nederst i det fælleseuropæiske indeks endte fredag Carrefours landsmand Ipsen, der dykkede 23,4 pct. til 64,05 euro.

Biotekselskabet kunne fredag fortælle, at det er stoppet med at dosere patienter i flere studier med midlet palovarotene til behandling af en meget sjælden knoglesygdom.

Det skyldes, at en analyse har vist, at fase 3-studiet sandsynligvis ikke ville nå sit endemål.

Også den finske dækproducent Nokian var i modvind fredag, efter at selskabet leverede en skuffende prognose for 2020, hvor både salg og driftsindtjening ventes at falde, mens analytikerne ventede fremgang. Aktien faldt 7,6 pct. til 23,24 euro.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder