Europa/lukning: Sur afslutning på rentefokuseret uge

Udgivet den 05-03-2021  |  kl. 17:56  |  

De europæiske aktiemarkeder lukkede fredag i rødt, efter at uges stigende statsobligationsrenter pressede investorerne ud af risikoaktiver grundet øgede bekymringer om værdiansættelserne.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede fredag med et fald på 0,8 pct. Det tyske DAX-indeks tabte 1 pct., mens det britiske Ftse 100-indeks faldt 0,3 pct.

USA's centralbankchef Jerome Powell skuffede torsdag aften markedet, idet han bemærkede det seneste hop i obligationsrenterne, men han undlod at forsøge at inddæmme dem med sine kommentarer.

Aktierne fik fredag eftermiddag kortvarigt medvind efter en bedre end ventet amerikansk arbejdsmarkedsrapport, men fremgangen i beskæftigelsen fik hurtigt investorerne til at tænke i renteforhøjelser og reduceret likviditet med nye kursfald til følge.

Der var blandt andet pres på teknologiaktierne, hvor Adyen, der blandt andet sælger betalingsløsninger til Netflix, tabte 3,4 pct.

Energiaktierne var i hopla med den største sektorstigning i Stoxx 600-indekset, efter at olieprisen steg til det højeste niveau i 14 måneder, efter at Opec+ torsdag eftermiddag aftalte at fastholde olieproduktionen.

Det gav blandt andet fremgang til det norske olieselskab Aker BP på 8,4 pct., og Lundin Energy løftedes med 3,3 pct.

London Stock Exchange dykkede 13,9 pct., efter at børsen meddelte, at den vil bruge flere penge på integrationen af Refinitiv i år, hvilket skuffede analytikerne.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder